Optisk gasdetektering och ugnsinspektion

FLIRs kameror för optisk gasdetektering hjälper dig att hitta läckor av metan-/naturgas, kolväten, SF6 och andra industrigaser och kemiska föreningar snabbt och exakt utan att behöva stänga ned systemet under inspektionen. Gasläckor är osynliga för blotta ögat och ser ut som rök i infraröda gasdetekteringskameror och är därmed lätt att upptäcka. FLIRs optiska gaskameror har ett antal fördelar jämfört med traditionella s.k. sniffers. De kan söka av ett större område på kortare tid och visualisera områden som är svåra att nå med mätverktyg med kontaktfunktion.

Tredje part har bekräftat att FLIRs kameror GF300 och GF320 uppfyller kraven i följande känslighetsstandarder från EPA i metanregeln NSPS OOOOa:

Din gasutrustning måste klara av att detektera en gas som är hälften metan och hälften propan i en koncentration på 10 000 ppm vid en flödeshastighet på ≤60 g/hr från en utloppsmynning med en diameter på en kvarts tum.

TA REDA PÅ MER OM FÖLJDERNA AV METANUTSLÄPP

Se FLIRs Brent Lammert (VP of US Sales) ge en kort föreläsning om minskning av metanutsläpp med optisk gasdetektering vid EESI (Environmental and Energy Study Institute)

Titta på videofilmen  

FLIR ARBETAR FÖR ATT STÖDJA KUNDER I OLJE- OCH GASBRANSCHEN EFTER NY METANREGEL FRÅN EPA

Efter att EPA (Environmental Protection Agency) publicerade sin nya metanstandard den 3 juni har en rad frågor och problem uppstått bland aktörer i olje- och gasbranschen.

Läs mer  

Kameror för optisk gasdetektering

FLIR G300A

FLIRs handhållna OGI-kameror

FLIRs OGI-kameror detekterar osynliga gaser som släpps ut i miljön snabbare och mer tillförlitligt än traditionella sniffer-detektorer.

UTFORSKA  

FLIR G300pt

FLIRs fasta OGI-kameror

Kontinuerlig övervakning gör att du direkt kan få information om farliga eller kostsamma gasläckor så att åtgärder omedelbart kan vidtas.

UTFORSKA  

Letar du efter en komplett lösning? Ta en titt på våra partner

Pixel Velocity

FLIR Systems, Inc. samarbetar med Pixel Velocity och erbjuder programvarulösningar för fjärrdetektering av kolväteläckor. Pixel Velocitys prisbelönta automatiska Leak Detection System (LDS) arbetar tillsammans med FLIRs kameror för optisk gasdetektering (Optical Gas Imaging/OGI) för att söka efter gasutsläpp på distans eller i kritiska områden som kräver kontinuerlig övervakning.

UTFORSKA  

Providence Photonics

FLIR Systems, Inc. är stolta över att i samarbete med Providence Photonics presentera den nya qOGI-tekniken (Quantitative Optical Gas Imaging) som är utvecklad specifikt för FLIRs GF-serie. Genom att använda Providence Photonics QL100 tillsammans med en FLIR GF320-kamera kan inspektörer mäta massaläckage (lb/h eller g/h) eller volymläckage (cc/min eller l/min) för de flesta kolväten.

UTFORSKA  

Du får FLIRs nya e-bok GRATIS:

Optisk gasdetektering: en professionell vägledning

Få bättre inblick i hur tekniken för optisk gasdetektering (OGI/Optical Gas Imaging) fungerar och hur den kan hjälpa dig att hitta och reparera gasläckor snabbt så att du kan spara tid och pengar samtidigt som miljön skonas. I denna nya e-bok får du följande:

  • En djupgående inblick i tillämpningar i branschen
  • Videoinnehåll
  • Detaljerad information om hur OGI och IR fungerar
  • Experttips på hur du gör effektivare OGI-inspektioner
Denna e-bok innehåller allt du behöver för att förstå OGI, från användarberättelser till videoklipp med flyktiga utsläpp.

Skaffa vår
e-bok nu!